We gaan steeds bewuster leven

Het is een ware rage de afgelopen jaren. Superfoods zouden helpen onze gezondheid op peil te houden en er gaan veel verschillende verhalen over bepaalde soorten superfoods door de rondte. Steeds meer mensen weten wat superfoods inhouden en een aantal producten wordt ook steeds gangbaarder in het dagelijks leven. Zo weet inmiddels bijna iedereen wat quinoa en chiazaad is. Ook zijn er nog steeds veel ontwikkelingen in de superfoods en zijn bedrijven constant op zoek naar nieuwe producten die als superfood op de markt gebracht kunnen worden. 

Sporten op het werk

Het wordt steeds normaler om te sporten op het werk. Er zijn bij steeds meer bedrijven steeds meer mogelijkheden om te sporten. Soms op het werk zelf en soms biedt het bedrijf andere mogelijkheden aan haar werknemers om te sporten. Fitness is nog vaak de makkelijkste optie voor bedrijven om aan te bieden. Er kan een fitnesszaal in het bedrijf ingeruimd worden of ze kunnen hun werknemers een abonnement aanbieden voor een sportschool ergens in de buurt. 

Maar naast fitness zijn er ook steeds vaker andere opties. Bedrijven organiseren tegenwoordig ook vaak sporten als hardlopen, kickboxen, yoga, wielrennen en zelfs voetbal. De medewerkers doen dit dan vaak in groepsverband zodat naast het feit dat iedereen er gezonder op wordt ook de sfeer binnen het team er op voor uit gaat. Het NOC*NSF heeft een sportorganisatie die bedrijven helpt om sport programma’s op te zetten. De afdeling sport en Zaken helpt medewerkers te stimuleren om meer te bewegen. Ook gebeurt het steeds vaker dat bedrijven met een groep mee dan aan obstacle runs zoals mud masters. 

Goji Bessen

Een van de ‘’superfoods’’ zijn goji bessen. Deze hebben een hoge voedingswaarde en daarmee worden ze als superfood gezien. Goji bessen komen uit Azië en worden daar al meer dan 2000 jaar gebruikt als medicijn. De traditionele Chinese geneeskunde gebruikt de bessen voor verschillende problemen. De Goji bessen zouden veel problemen in het lichaam voorkomen. Zo zouden de antioxicanten in Goji bessen helpen om je immuunsysteem te versterken. Ook zou het de behandeling tegen kanker versterken. 

Andere voordelen van Goji bessen zijn de bescherming die het biedt tegen diabetes en overgewicht. Dit gebeurt doordat de bessen zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Diabetes patiënten zijn hier erg bij gebaat. Ook heb je bij een stabiele bloedsuikerspiegel minder snel zin in tussendoortjes omdat je een verzadigd gevoel hebt. De bessen worden vooral rauw gegeten. Zo kun je ze door je salade of kwark doen. Tevens zijn ze goed te combineren met voedingssupplementen zoals magnesium en vitamine D.