Presteren op je werk of in je bedrijf en leuk sociaal leven hebben

Dat is bijna niet meer te doen.

Veel mensen hebben het steeds drukker in hun leven. Er wordt steeds meer gevraagd op werk en er blijft weinig tijd over om daarnaast nog een druk en leuk sociaal leven te hebben. Dat terwijl werknemers die een goed sociaal leven naast hun werkleven hebben beter presteren. Een van de dingen die mensen al snel aan de kant schuiven. In een druk leven is voldoende rust pakken. Er wordt al snel bezuinigd op slaap en ontspanning. Terwijl dit juist van essentieel belang is om goed te kunnen presteren op de drukke momenten. Zonder goede rust krijg je sneller klachten over je gezondheid. Zoals hoofdpijn en concentratieverlies. De rust is nodig om de drukke momenten te verwerken en je hoofd weer leeg te maken voor de volgende drukke momenten. 

Hoe kan L-tryptofaan helpen je te presteren op je werk?

Er zijn oplossingen om te helpen bij het pakken van de rust. Zo is L-tryptofaan een voedingsstof die helpt bij het pakken van je benodigde rust. Het is een aminozuur dat mensen zelf niet aan maken in het lichaam. Als het molecuul in het lichaam komt wordt deze omgezet. In een aantal andere stoffen. Zo maakt het serotonine, melatonine en vitamine B3 aan. L-tryptofaan komt voor in zuivel producten als: Eieren, melk en kaas maar ook in kalkoen, kabeljauw en nog meer alledaagse voedingsmiddelen. Aanbevolen wordt om dagelijks zo’n 5 milligram per kilo lichaamsgewicht binnen te krijgen. Met een normaal dieet zullen de meeste mensen aan dit aantal komen. Toch is het ook mogelijk om het lichaam bij te vullen met de stof zodat het niet per se via het eten opgenomen hoeft te worden. 

voedingssupplementen

L-tryptofaan als voedingssupplement

Doordat je voldoende L-tryptofaan binnen krijgt is er een verlaagde kans op slaapstoornissen, stress en depressies. Deze zaken zijn van belang om in het dagelijkse leven goed te blijven functioneren. De stof is via een voedingssupplement binnen te krijgen en deze is gewoon online te bestellen. De stof komt in voeding in zulke kleine mate voor dat het niet als bron te gebruiken is voor de productie van het supplement. Daarom wordt voor het voedingssupplement vaak gebruik gemaakt door middel van een speciaal ontwikkeld fermentatieproces. 

Naast het feit dat het de kans verlaagd op bijvoorbeeld stress speelt het ook een rol bij je stemming, emotie en zorgt het er voor dat je eetlust iets lager wordt. Ook sporters gebruiken het middel vaak om spieren te ontwikkelen. Het is een supplement dat te gebruiken is wanneer je natuurlijke slaap is verstoord door bijvoorbeeld een jet lag of bij teveel stress. Het wordt afgeraden om te gebruiken in combinatie met andere supplementen en het is ook niet te combineren tegelijk met antidepressiva.